Home Diensten

Studie Keuze Advies

Zit je in 4/5 Havo of 5/6 VWO en wil je na de middelbare school gaan studeren maar heb je nog geen idee wat je dan wilt gaan doen? Dan kunnen wij je helpen met een zorgvuldig, grondig en stapsgewijs Studie Keuze Advies plan.
Dat je niet zo goed weet wat je wilt is niet zo wonderlijk. Met een kleine 1500 HBO opleidingen en ca. 500 WO opleidingen is de keuze ook wel erg groot. Toch is het belangrijk om in één keer een goede keuze te maken. Een verkeerde keuze brengt niet alleen onnodige kosten met zich mee, maar ook teleurstelling en frustratie. In de praktijk blijkt dat ruim 1 van de 3 studenten het eerste studiejaar niet afrondt. Een goede voorbereiding en een zorgvuldig keuzeproces kunnen dit voorkomen en vergroot de kans op succes.

In 4 stappen leiden wij je door dit proces heen:

 


Voor uitgebreidere informatie kunt u hier de PDF downloaden

Waarom Confidée Studie Keuze Advies?
Als loopbaanadviseur help ik mensen al ruim 10 jaar met het maken van loopbaankeuzes. Studiekeuze is een vergelijkbaar keuzeproces dat hieraan voorafgaat. Met één groot verschil, jongeren die voor de belangrijke keuze van een studierichting staan hebben vaak een veel minder goed beeld van wat zij nu precies willen, leuk vinden of waar ze goed in zijn. Des te belangrijker is het dat zij hier hulp bij krijgen van een objectieve, nuchtere, praktische buitenstaander. Ouders kunnen deze rol niet altijd zelf goed invullen omdat ze nog wel eens gehinderd worden door hun zorgzaamheid, (voor)oordeel en zeer goed bedoelde betrokkenheid.
Om professioneel studieadvies te kunnen geven heb ik in 2015, in aanvulling op mijn opleiding loopbaanadvies, de specialisatie Studie Loopbaancoaching bij Alites gevolgd.
Daarnaast ben ik ook ervaringsdeskundige. Met twee studerende en 1 bijna studerend kind heb ik goede en minder goede ervaring met studiekeuze opgedaan. Verder heb ik actuele kennis van studierichtingen, BSA’s, studiefinanciering e.d.. Deze kennis en ervaringen deel ik graag zodat een ander daar zijn/haar voordeel mee kan doen.
Tot slot raad ik iedereen aan om vroeg te starten met studiekeuze. Een zorgvuldige studiekeuze vraagt tijd en aanmeldingsprocedures vallen soms vroeg in het examenjaar. Dus starten in het pre-examenjaar heeft sterk de voorkeur. Daarnaast is het voor een jongere ook prettig om het examenjaar in te gaan met een duidelijk doel voor ogen zonder zich nog druk te hoeven maken over “En wat straks?”

Bekijk ook de facebook pagina

Contact

Confidée, loopbaanbegeleiding, Training en HRM advies

Odinstraat 16
4421 LJ
Kapelle

Tel: 06 - 25 27 20 21

E-mail: confidee@planet.nl